Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
708.079 articles
980 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

PinkFloyd1973.jpg
Article del dia
Wish You Were Here (Tant de bo fossis aquí) és el novè àlbum d'estudi de la banda britànica de rock Pink Floyd. També és el títol d'un dels temes musicals que inclou l'àlbum, llançat el setembre de 1975 i inspirat en el material que van compondre durant la seva gira europea de 1974. El van gravar a l'Abbey Road Studios de Londres, per on ja havien passat artistes com ara The Beatles o The Rolling Stones. La seva temàtica explora l'absència, la indústria musical i els problemes mentals de l'anterior membre de la banda Syd Barrett. Les sessions d'enregistrament van ser àrdues i complicades, en part per la idea de Roger Waters de dividir la cançó "Shine On You Crazy Diamond" en dues, per a després unir cada meitat amb tres noves composicions. "Shine On" és un tribut a Barrett que, irònicament, es va presentar als estudis el 5 de juny mentre es gravava. A la banda li va costar reconèixer-lo pel pes guanyat i el canvi d'aspecte. - Vegeu informació sobre la imatge

Wish You Were Here

PinkFloyd1973.jpg

Wish You Were Here (Tant de bo fossis aquí) és el novè àlbum d'estudi de la banda britànica de rock Pink Floyd. També és el títol d'un dels temes musicals que inclou l'àlbum, llançat el setembre de 1975 i inspirat en el material que van compondre durant la seva gira europea de 1974. El van gravar a l'Abbey Road Studios de Londres, per on ja havien passat artistes com ara The Beatles o The Rolling Stones. La seva temàtica explora l'absència, la indústria musical i els problemes mentals de l'anterior membre de la banda Syd Barrett. Les sessions d'enregistrament van ser àrdues i complicades, en part per la idea de Roger Waters de dividir la cançó "Shine On You Crazy Diamond" en dues, per a després unir cada meitat amb tres noves composicions. "Shine On" és un tribut a Barrett que, irònicament, es va presentar als estudis el 5 de juny mentre es gravava. A la banda li va costar reconèixer-lo pel pes guanyat i el canvi d'aspecte.Eugene F. Kranz at his console at the NASA Mission Control Center.jpg
Imatge del dia
Eugene Kranz davant la seva consola en el Centre de Control de Missions de la NASA a Houston (1965). - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Eugene F. Kranz at his console at the NASA Mission Control Center.jpg

Eugene Kranz davant la seva consola en el Centre de Control de Missions de la NASA a Houston (1965).


Connexions.jpg
Projecte destacat
El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Comunitat Viquipedista 2022

Connexions.jpg

El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)18 d'agost

Estònia prohibeix l'entrada de ciutadans russos al país que tinguin un visat per a turisme o negocis, una mesura en resposta de la invasió russa d'Ucraïna.


15 d'agost

França finalitza l'operació Barkhana a Mali després de vuit anys, però la mantindrà en la resta del Sahel occidental.

15 d'agost

Entra en vigor la llei que obliga a la distribució gratuïta de productes higiènics femenins a Escòcia, país pioner en la lluita contra la pobresa menstrual.


10 d'agost

Entra en vigor la prohibició de la Unió Europea a les importacions de carbó de Rússia en resposta a la invasió d'Ucraïna com a part de les sancions que es van anunciar a l'abril.


Arbcom ru editing.svg


Map sahel 2.svg

Mapa del continent africà que mostra el Sahel ressaltat en taronja


Tendències


Avui fa 5 anys
Avui fa 30 anys
Avui fa 85 anys
Avui fa 110 anys

Purita Campos (2010).jpg

Purita Campos amb un dibuix d'Esther